Køb af lejlighed

En ejerlejlighed er en selvstændig fast ejendom, som er en del af en større ejendom. Hovedejendommen består ud over den enkelte lejlighed af fællesarealer (f.eks. trapper, vaskekælder mv,).

I modsætning til villaer og rækkehuse, udarbejdes der typisk ikke tilstandsrapporter på ejerlejligheder. Det skyldes at tilstandsrapporten så også skal omfatte hovedejendommen. Det er derfor altid vigtigt at kende hovedejendommen og ejerforeningens stand ved køb af ejerlejlighed, idet man ikke kan tegne ejerskifteforsikring uden en tilstandsrapport.

Ved køb af ejerlejlighed er det altid vigtigt at sætte sig grundigt ind i ejerforeningens forhold og økonomi. Hvis du er presset af interesse fra andre potentielle købere, kan du underskrive købsaftalen med et advokatforbehold. På den måde kan du efterfølgende drøfte ejerforeningens forhold med en boligadvokat inden handlen bliver endelig. Advokatforbeholdet er din sikkerhed for, at du ved hvad du køber.

Når du forhandler om køb af bolig, skal I ud over pris og overtagelsesdag være enige om hvilket tilbehør der medfølger. Det er en god ide at få mægleren til at angive mærkerne på de i ejendommen værende hårde hvidevarer, samt efter omstændighederne måske også få gardiner, skabe eller andet med som tilbehør. Sørg for at det bliver skrevet ind i købsaftalen sammen med advokatforbeholdet.

Boligadvokaten kan i sin gennemgang af handlen sikre, at man ikke er ved at købe katten i sækken. Ud over købsaftale og ejerforeningens forhold gennemgår boligadvokaten bl.a. BBR-meddelelse, ejendomsdatarapport, tingbogsattest og servitutter. En boligadvokat er en uvildig rådgiver, som ikke får provision af sælger, ejendomsmægleren, banken eller andre.

Kontakt mig hvis du har brug for en boligadvokat.

Jeg sikrer en tryg og ordentlig bolighandel og tilbyder forskellige rådgivningspakker til fast fair pris.