Familieadvokat

Velkommen

Mit navn er Ulrik Andreas Henriksen, og jeg er din familieadvokat

Jeg brænder for gennem familieretten at skabe tryghed og overblik, til familier der ofte befinder sig i en midlertidig kaotisk periode i deres liv enten i forbindelse med gennemførelse af skilsmisse og bodeling eller i forbindelse med dødsfald og dødsbobehandling.

Herudover rådgiver jeg om forebyggelse af problemer ved oprettelse af juridiske dokumenter som testamente, ægtepagt og samejeaftaler.

Ikke mindst rådgiver jeg i sager om børn, hvor der ofte er store følelser involveret i tvister om samvær, bopæl eller forældremyndighed.

Jeg er selvstændig advokat og har siden 2011 haft møderet for landsretten. Som medlem af Danske Familieadvokater og Danske Arveretsadvokater sørger jeg altid for, at være opdateret inden for den nyeste praksis.

Jeg ser det som min fornemmeste opgave at agere professionel konfliktmægler og være bindeled mellem de familier, der står i en ny situation.

En god familieadvokat kan både forebygge og løse konflikter. Jeg kontaktes oftest først når en sag allerede har udviklet sig til at være et stort problem. Mange gange kan man både spare tid og energi – og ikke mindst undgå konflikter hvis man tager det i opløbet. Du er velkommen til at rådføre dig med mig, inden dine mange spørgsmål udvikler sig.

‘En god familieadvokat kan både forebygge og løse konflikter’

 

Nedenfor kan du læse mere om hvad jeg kan hjælpe dig med

 

Ægtepagt

Står I foran et bryllup , er der mange ting at tænke på. Man skal forbi borgerservice på kommunen for at hente en prøvelses attest for at sikre, at man opfylder de juridiske krav til at blive gift.Men hvilke juridiske retsvirkninger har ægteskabet egentlig?

Der er regler om formuefællesskab, ægtepagt, pensionsdeling, særeje osv. Det kan være komplekst, især hvis man i forvejen har nok at se til med at planlægge et bryllup.

Hvis der er stor forskel på værdierne I hver især medtager i ægteskabet, kan det være en god ide at oprette en ægtepagt, eller i hvert fald sætte sig ind i reglerne omkring formuefællesskab og særeje.

Læs mere om ægtepagt her.

Testamente

Det kan være svært og ubehageligt at tale om døden. Men hvis uheldet er ude, er det endnu værre ikke at have talt om det.

  1. Hvis du efterlader dig værdier og dermed har noget at testamentere over, bør du overveje at oprette testamente.
  2. Uden testamente bliver arven efter dig fordet i henhold til arveloven, og det er langt fra altid den fordeling man ønsker.

Læs mere om testamente for enlige her.

Læs mere om testamente for samlevende her.

Læs mere om testamente for ægtefæller her.

Læs mere om testamente for barnløse her.

 

Det er faktisk ikke så dyrt at få lavet et testamente, og det kan være meget dyrere at lade være.

Behandling af dødsboer

Når en person falder bort, skal boet efter vedkommende behandles af skifteretten, som indkalder kontaktpersonen på dødsanmeldelsen til et møde. Herefter skal boet behandles en af 6 forskellige måder, som hver har deres fordele og ulemper.

Læs mere om bobestyrerbo her.

Læs mere om privat skifte her.

Læs mere om forenklet privat skifte her.

Læs mere om boudlæg og ægtefælleudlæg her.

Læs mere om uskiftet bo her.

Skilsmisse og bodeling

En skilsmisse er altid en krisesituation for de involverede parter, og særligt hvis der er børn involveret og der er ofte mange spørgsmål

Skal vi vælge skilsmisse eller separation?

Hvordan får vi et samarbejde om børnene?

Hvordan deler vi vores økonomi?

Det kan være svært at holde overblikket, derfor er det altid en god ide med en snak med en familieadvokat, så man kommer bedst muligt igennem skilsmissen.

Læs mere om skilsmisse og bodeling her.

 

Forældremyndighed og børn

Børn kan være kilde til forældrenes største glæder, men også deres største sorger. Hvis man som forældre går fra hinanden, bliver en familie til to familier. Der skal findes en afklaring på ting som forældremyndighed, bopæl, samvær og bidrag.

Med mindre man er helt enige om tingene, kan det være en god ide at tage en snak med en familieadvokat så man kender sine rettigheder og pligter.

Læs mere om forældremyndighed og bopæl her.

Læs mere om samvær og børnebidrag her.

Tvangsfjernelse

Forældre har ret til gratis advokathjælp, hvis kommunen vil tvangsfjerne deres børn. Som jeres advokat får jeg udleveret kopi af alle papirer i sagen og sørger for at alle relevante forhold kommer frem på mødet i Børn- og Ungeudvalget. Børn over 12 år har også ret til advokat.

Læs mere om tvangsfjernelse her.

 Familieadvokat i hele Nordjylland

Jeg yder familieretlig rådgivning i hele Nordjylland, herunder Aalborg, Brønderslev, Hjørring, Frederikshavn, Dronninglund, Støvring, Hadsund, Hobro og Aars

dfa

daa_logo