Sigtet

Hvis politiet har begrundet mistanke om at du har begået en forbrydelse, vil  du blive sigtet. Du har som sigtet ret til ikke at udtale dig samt krav på at få en advokat. Du har altså ikke pligt til at udtale dig til politiet, og såfremt du vælger at udtale dig, har du ret til at have en forsvarsadvokat med under afhøringen. Du skal dog altid oplyse navn, adresse og fødselsdato.

Hvis du er mistænkt eller sigtet er det vigtigt hurtigst muligt at finde en dygtig forsvarsadvokat, som kan sikre at sagen går rigtigt for sig, og at man ikke bliver udsat for unødvendig belastning eller dømt forkert. I den forbindelse er det vigtigt at lægge den rigtige strategi for afhøring hos politiet, og sikre at politiet fremskaffer de rigtige beviser, som hjælper din sag bedst muligt.

Din forsvarsadvokat skal under sagen have adgang til at se de rapporter, som indgår i sagen. Hvis der mangler beviser, som taler din sag, kan din forsvarsadvokat bede politiet om at foretage efterforskningsskridt, som I mener, er relevante for sagen. Det kan være vidner, som I mener skal afhøres for at belyse sagen, indhentelse af tekniske undersøgelser,  som f.eks. indhentelse af teleoplysninger eller optagelser fra videoovervågning.

At bede om en forsvarsadvokat, er ikke et udtryk for at man er skyldig, men blot et udtryk for, at man vil varetage sine interesser bedst muligt.